Vliegensvlug naar Boedapest

Om kwart over elf word ik afgezet bij de vertrekhal van Rotterdam Airport. Een beetje later dan gepland maar gelukkig is het rustig bij de security-check. Alleen handbagage, dus even voor half twaalf loop ik naar het vliegtuig. Kleinschaligheid heeft toch ook z’n mooie kanten: zo’n vijftig meter en ik sta op de trap. Boven aan de trap kijk ik richting Den Haag en zie een reusachtig Amerikaans vrachtvliegtuig staan waar helikopters zonder wieken ingeschoven worden. Transportmiddelen van Obama en gevolg die weer terugvliegen naar de VS. Er mag niet gefotografeerd worden. Voor twaalf uur zijn we in de lucht: dankzij online inchecken heb ik een stoel op de voorste rij weten te bemachtigen. Ook prettig bij het uitstappen. De vlucht vliegt voorbij: verdiept in m’n boek merk ik tot m’n verbazing dat om kwart over één de landing al weer ingezet wordt. Ruim voor de verwachte aankomsttijd loop ik de hal van Liszt Ferenc Airport in waar iemand van het autoverhuurbedrijf op me staat te wachten met m’n naam op een bord. Ik krijg voor €20 per dag een prachtige auto waarmee ik via de nieuwe ringweg van Boedapest richting het Balatonmeer rij. Tegen vier uur rijd ik de poort van Robiniapark door.

Hoe anders ging dat de eerste keer in 1988, met de auto. Grensovergangen bij Duitsland, Oostenrijk en Hongarije. De snelweg die voorbij Wenen ophield. Twee dagen sturen en vervolgens uren wachten bij de grensovergang Oostenrijk-Hongarije. Waarop er gewacht moest worden was niet duidelijk, maar een beetje intimiderend was het wel, zeker zo’n eerste keer. Het ijzeren gordijn was nog geen begrip uit het verleden. Maar het liep goed af, zonder kleerscheuren werden we het land ingelaten. Na 1989 verdwenen één voor één de grensposten en werden er vele kilometers snelweg aangelegd. Vandaag de dag is de afstand in zo’n veertien uur af te leggen; op de landsgrenzen herinneren alleen nog wat verlaten gebouwtjes je aan de eens zo streng bewaakte grensposten. En de foto’s natuurlijk.

1989 grens Dl-A1989: de grens Duitsland-Oostenrijk gepasseerd


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>