Overzichtskaart

verkaveling 011111 4120br in&out1000br

Overzichtskaart van vakantiepark Robiniapark

De huizen met een gekleurd dak – grijs en steenrood – zijn gebouwd. De witte daken zijn vooralsnog niet bestaande huizen en dus lege kavels. Hiervan zijn enkele eenheden te koop; voor meer informatie klikt u hier. De hoofdingang bevindt zich aan de zuidoostzijde tussen huis 15 en kavel 23, u komt vanuit oostelijke richting vanuit het dorp over een holle weg met wijnkelders. De uitgang tussen de kavels 1 en 16 is afgesloten. De noordoostelijke zijde (kavels 10 t/m 15) en de zuidoostelijke zijde (kavels 16 t/m 23) zijn omheind. De westelijke zijde (kavels 1 t/m 8) niet, hier is het hoogteverschil zo groot, dat afzetting van het terrein geen zijn heeft.

Het terrein van Robiniapark kent een hoogteverschil van circa acht meter. Het hoogste punt is het witte gedeelte op de overzichtskaart rechtsboven rond kavel 10. Hoe donkerder, hoe lager. Als de hoogtelijnen dicht bij elkaar liggen, is er dus sprake van een stijl naar beneden aflopend deel. Dit is vooral het geval bij de kavels 7 en 8; hier is het idee van een dal het grootst. De kavels 1 tot en met 8 zijn dus uitermate geschikt om een souterrainwoning op (en deels in) te bouwen; het is vrij eenvoudig om het benedengedeelte voor tweederde in de grond te situeren en toch ramen en deuren te kunnen plaatsen. Deze bevinden zich aan de noordwestelijke zijde waardoor de zon er overdag niet op staat, mede hierdoor blijven de slaapkamers in het souterrain ook in de zomer koel.

Aan de noordoostelijke zijde (kavels 10 t/m 15) grenzend beginnen de akkers met hierop aansluitend wijngaarden. Achter de wijngaarden is een bosrijk gebied. De westelijke zijde (kavels 1 t/m 8) gaat naar beneden over in een strook met veel bomen en kijkt beneden op een zijstraatje van het dorp. Het hoogteverschil hiermee is gemiddeld circa 40 meter. Voorbij dit straatje, de Arany János utca, loopt de heuvel weer op om vervolgens heel geleidelijk lager te worden en over te gaan in het Balatonmeer. De zuidelijke zijde heeft uitzicht richting het achterland van Szólád en de provincie Somogy. Dit achterland is buitengewoon bosrijk, afgewisseld door akkers met vooral zonnebloemen en mais.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>