Nieuwsbrief 37

Informatie na betaling restantbedrag reservering

Als u een boeking doet via robiniapark.nl ontvangt u een reserveringsbevestiging met onder andere informatie over het doen van de aanbetaling en eindbetaling. Na bijschrijving van het totale bedrag ontvangt u daar zo spoedig mogelijk een bevestiging van met bijgevoegd informatie over uw aankomst en verblijf op Robiniapark. In de informatie vindt u autoroutes, adressen van artsenpraktijken, winkels, restaurants etc. Uiteraard kunt u deze informatie eerder ontvangen via info@robiniapark.nl.

Per auto naar Robiniapark

Hoewel vliegen natuurlijk een snelle manier is om in Szólád te komen, is het toch een groot voordeel als u in Robiniapark over een auto beschikt; al is het maar om een stedentrip naar het indrukwekkende Budapest te maken. De reisafstand Utrecht – Szólád bedraagt ongeveer 1400 kilometer. In Duitsland wordt over het algemeen over de A3 gereden via Keulen, Frankfurt, Würzburg, Nürnberg, Regensburg en Passau bij de grens met Oostenrijk.

In Oostenrijk zijn er meerdere mogelijkheden: een route die in Hongarije aan de oostkant van het Balatonmeer uitkomt, via Linz, Wenen en de grensovergang Hegyeshalom. Van de grens kunt u doorrijden naar Budapest en daar de M7 oprijden richting Balatonmeer. Korter is bij Győr weg 82 op te rijden naar diezelfde M7.

In Oostenrijk kunt u ook een route kiezen die aan de westkant van het Balatonmeer uitkomt. Dit is de kortste weg, met welgeteld 32 tunnels. Bij Passau rijdt u naar Wells, daar zuidwaarts naar Graz en Maribor (Slovenie), vervolgens oostwaarts richting Budapest. Afslag 130 is Szólád.

In Oostenrijk, Slovenie en Hongarije dient u voor het gebruik van de snelweg een vignet te kopen. In Hongarije verkrijgbaar bij benzinepompen, in de andere landen direct als u ze binnenrijdt. Online kan ook: www.tolltickets.com.

Uit eten in de regio

In Szólád zelf is één restaurant; gevestigd in een groot geel pand in het centrum van het dorp, de Turul. Op dit moment is het niet aangegeven dat het om een dergelijke gelegenheid gaat; dus geen borden met étterem (restaurant). Het wordt gerund door een docent restaurantwezen uit Siófok; hij werkt voornamelijk met studenten.

In het volgende dorp zuidwaarts vindt u een echte Hongaarse eetgelegenheid: Hegedűs Vendéglő. Veel typische Hongaarse gerechten in een rustige omgeving voor prijzen die lager liggen dan dicht bij het meer. Adres: Fő utca 3, Kötcse. Openingstijden zijn op dit moment niet te geven: het restaurant maakt een nieuwe start door een wisseling van eigenaar.

In Balatonszárszó is de populaire Anno Taverna een aanrader: constante kwaliteit, Hongaarse en Italiaanse gerechten, goede wijnen en bieren, een goede sfeer en daarom in het hoogseizoen reserveren: 0036 84 362 740. Adres: Szóládi út 1.

Verder in Balatonszárszó vindt u visrestaurants, een populaire ijssalon (hoek Fő utca/Ady Endre utca), pizzeria’s Stefano en Napolitano etc. etc.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>